SPF JAARBERICHT 2016 INHOUD
 • Heb je vragen
  over je
  pensioen?
  MANON DRUMMEN
  MEDEWERKER PENSION DESK

Goed om te weten

 Informatie over je pensioen bij SPF

 

Op de website van SPF is veel informatie te vinden over de pensioenen bij SPF. De website bevat ook een beschermd gedeelte waar alleen jij kunt inloggen met je DigD. Klik daarvoor op de website op de knop ‘Mijn pensioen’. In dat deel van de website is een pensioenplanner te vinden met cijfers over jouw pensioenaanspraken bij SPF. De planner is toegankelijk voor actieve deelnemers en slapers.

SPF beschikt over een pension desk die je telefonisch (045 578 81 00) of via e-mail (info.pensioenfondsSABIC@dsm.com) kunt bereiken. Daar kun je vragen stellen over je pensioen bij SPF (noteer van tevoren je administratienummer bij SPF).

Vier keer per jaar verschijnt een digitale nieuwsbrief met actuele informatie over de pensioenen bij SPF. Via de website van SPF kun je je abonneren op die nieuwsbrief.

Wist je dat

 • Het pensioen van de huidige gepensioneerden wordt niet betaald met het geld van de pensioenbijdrage van de huidige werknemers.
 • Voor elke euro die werknemer en werkgever iedere maand aan pensioenbijdragen betalen, ontvang je als gepensioneerde (gemiddeld) drie euro terug als pensioen.
 • Wie op AOW-leeftijd met pensioen gaat, ontvangt geen 70% van het laatst verdiende loon maar, inclusief de AOW, ongeveer 75% van het gemiddeld verdiend loon als er 40 jaar pensioenbijdragen zijn betaald.
 • Als het pensioenfonds de gelden van de pensioenbedragen niet zou beleggen, zou je als gepensioneerde een lager pensioen overhouden en zeker niet voor elke ingelegde euro (gemiddeld) drie euro terugkrijgen.
 • Pensioenfondsen maken geen winst zoals bijvoorbeeld verzekeraars en dus komen alle rendementen op de beleggingen ten goede aan de deelnemers in het pensioenfonds.
 • Pensioen van SPF is er niet alleen voor gepensioneerden, maar ook voor de 30-jarige die arbeidsongeschikt raakt of voor de uitkering aan de partner en kinderen van de 40-jarige die overlijdt.
 • Actieve deelnemers werken meer dan één dag in de week voor hun pensioen.